Certificaten

Voldoe aan alle belangrijke normen op gebied van veiligheid

NTRO-gecertificeerde opleidingen

Voordat je een heftruck en/of reachtruck-opleiding gaat volgen kun je een rijvaardigheidstest doen. Deze geeft een indicatie welke training eventueel geschikt is voor een deelnemer. Er wordt beoordeeld op besturing van de machine, bediening van de machine en werksnelheid, rijgedrag en kijkgedrag van de deelnemer.

Op basis van je opleidingsbehoeften en vaardigheden kan er gekozen worden voor een Basisopleiding of Herhalingsopleiding. Tijdens een opleiding wordt er in kleine groepen gewerkt om de praktische vaardigheden en theoretische kennis aan te leren. Deze kennis en vaardigheden worden getoetst en beoordeeld door onze ervaren instructeurs.

Onze NTRO-gecertificeerde opleidingen kunnen met diverse certificeringen worden afgesloten:

  • Verklaring van Deelname
  • Knowledge Certificering
  • SOG-VCA Certificering

Na het behalen van zowel een Verklaring van Deelname, Knowledge Certificaat of SOG-VCA Certificaat wordt voldaan aan de eisen zoals gesteld in de Arbowetgeving.

Verklaring van Deelname
Tijdens een opleiding die wordt afgesloten met een Verklaring van Deelname worden de deelnemers theoretisch en praktisch beoordeeld door de docent-instructeur. Wanneer de deelnemer voldoende wordt beoordeeld behaalt de deelnemer een Verklaring van Deelname.

Knowledge Certificaat
Je behaalt een Knowledge Certificaat wanneer je een positief theorie- en praktijkexamenresultaat behaald. Een ervaren docent-instructeur zal het theorie- en praktijkexamen afnemen.

SOG-VCA Certificaat
SOG is een certificering vanuit het SSVV (Stichting Samenwerken voor Veiligheid) en VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aanemers). Deze training is bedoeld voor deelnemers die op een (petro)chemische of industrieel bedrijfsterrein werken. De training wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen afgenomen door een gecertificeerd examinator.