Samen voor een veilig magazijn

Maak jouw organisatie veiliger en verlaag verzuim

The Orange Badge

Ongevallen op de werkvloer komen helaas nog regelmatig voor. In het ergste geval kunnen onveilige situaties leiden tot dodelijke ongevallen. Per jaar vinden er gemiddeld 7 dodelijke ongevallen plaats met een heftruck. Naast het feit dat onveilige situaties werknemers in gevaar brengen zijn er nog drie speerpunten waar je aandacht aan moet geven;

Verhoogd verzuim en stijging kosten
Verhoogd verzuim en stijging kosten
Beschadiging van producten
Beschadiging van producten
Verlaagde productiviteit
Verlaagde productiviteit

Met het inzetten van The Orange Badge maak je jouw organisatie veiliger. Sterker nog er wordt ingezet op nul ongevallen op de werkvloer waar verzuim uit voortkomt. We pakken de basis aan waarop het operationele proces is georganiseerd. De afwijkingen ten opzichte van het operationele proces gaan we analyseren, opnieuw inrichten en in gezamenlijkheid implementeren. Met alle positieve gevolgen van dien; schadereductie, kostenbesparing en hoge productiviteit.

The Orange Badge

Wil je meer weten over hoe jouw organisatie The Orange Badge kan implementeren? Laat dan jouw contactgegevens achter of neem zelf contact op met een van onze Orange Badge adviseurs.

In 5 stappen The Orange Badge geïmplementeerd

Wij helpen je om de werkvloer veiliger te maken door The Orange Badge te implementeren in jouw organisatie. Wij doen dit in 5 concrete stappen welke hieronder zijn toegelicht.

1. De meter op nul

De eerste stap naar implementatie van The Orange Badge bestaat uit een nulmeting uitgevoerd door de Orange Badge specialist van The Knowledge die toeziet op hoe jouw medewerkers functioneren en handelen op de werkvloer teneinde met een plan van aanpak te komen.

2. Route planning

Er vindt een gesprek plaats over de uitkomst van de nulmeting en het concept plan van aanpak. Hiernavolgend wordt het plan van aanpak verder aangescherpt en stemmen we in gezamenlijkheid de planning af.

3. Instappen

De uitkomsten en het plan van aanpak wordt gepresenteerd aan de werknemers. waarbij tevens feedback wordt gevraagd aan de betrokkenen zodat er tevens een grote mate van draagvlak en eerste bewustwording wordt gerealiseerd. Iedereen is vanaf dat moment op de hoogte en geïnformeerd en alle neuzen staan dezelfde richting op.

4. Volle kracht vooruit

Hierbij worden alle optimalisaties doorgevoerd welke zijn vastgelegd in het plan van aanpak. Draagvlak is cruciaal en dat is ook de reden dat we medewerkers vanuit diverse geledingen, management, supervisie en de werkvloer, gedurende de implementatie actief betrekken en betrokken houden.

5. Op de goede weg

De eerste bestemming is behaald; The Orange Badge is binnen. Om het resultaat vast te houden en ook de doelen die verder weg liggen te bereiken wordt er jaarlijks een 0-meting uitgevoerd om te blijven optimaliseren. The Orange Badge is daarmee een strategische keus om jouw organisatie veilig en slagvaardig te houden.