Wil je je Code 95 van jezelf of van je personeel voor de komende jaren vast regelen? Dan kun je dit bij The Knowledge doen. Zowel het theoretische als het praktische gedeelte van de nascholing is via ons te volgen. Omdat ieder bedrijf wat dit betreft zijn eigen behoeften heeft, maken we graag een pakket voor je op maat.

Wat is Code 95 precies?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs. Het is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor een rijbewijs noodzakelijk is. Daardoor is deze verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid. De code is vijf jaar geldig en kun je verlengen door het volgen van nascholing, in totaal 35 uur. Een deel hiervan is theorie en een gedeelte is praktijk.

Code 95 is te behalen via de basiskwalificatie. Wanneer je het D rijbewijs voor 10-09-2008 of het C rijbewijs voor 10-09-2009 hebt gehaald, kun je hem behalen door middel van het volgen van 35 uur nascholing. In dat geval hoef je dus geen basiskwalificatie te halen.

Een code 95 pakket samenstellen

[contact-form-7 id=”1255″ title=”Code 95″]

Meer informatie vind je op de website van het CBR

Jochen