Verklaring van Deelname

Noodontsnapping Hoogbouwtruck

1 dag Incompany Certificaat 5 jaar geldig

Een praktijkgerichte instructie Noodontsnapping Hoogbouwtruck, ondersteund door de benodigde theoretische kennis. Tijdens deze instructie zal de deelnemer praktisch beoordeeld worden door de instructeur. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de abseil-procedure en de noodzaak hiervan. Daarnaast is er ruime aandacht tijdens zowel de theoretische als praktische instructie voor bewustwording en preventie van risico’s omtrent het werken met een Hoogbouwtruck.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld als je regelmatig of incidenteel werkt met een hoogbouwtruck.

  • Kennis en begrip van de noodzaak van het abseilen
  • Welke materialen worden gebruikt bij het abseilen
  • Controle van de materialen
  • Wat de procedure is van het abseilen

Deze opleiding duurt één dag.

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding dien je kennis te hebben over en ervaring te hebben met de bediening van een hoogbouwtruck. De minimumleeftijd om een hoogbouwtruck zelfstandig te besturen is 18 jaar. Het behalen van een Verklaring van Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Medewerkers tot 18 jaar mogen onder toezicht een hoogbouwtruck besturen.

Aan het einde van de opleiding kan de deelnemer veilig en verantwoord abseilen van een hoogbouwtruck, een inschatting maken van de noodzaak om een noodontsnapping te doen en heeft kennis en begrip van veiligheidsvoorschriften en kan deze toepassen. Als de deelnemer met een voldoende beoordeeld wordt, behaalt hij/zij een Verklaring van Deelname voor de noodontsnapping hoogbouwtruck. Deze is 5 jaar geldig.