Verklaring van Deelname

Redden op Hoogte

1 dag Steenbergen Certificaat 5 jaar geldig

Bij het werken op hoogte bestaat het risico dat een medewerker valt. Ook als er gebruikgemaakt wordt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een valbeveiligingsharnas en een vallijn. Met de opleiding ‘Redden op hoogte’ leer je een ander, middels reddingstechnieken, te evacueren uit onveilige situaties tijdens het werken op hoogte. Na afronding van deze opleiding ben je je bewust van de risico’s van een reddingsactie. Je kunt een visuele inspectie uitvoeren van de reddingsmiddelen en zelf veilig een redding uitvoeren. Ook ben je in staat om de juiste nazorg te verlenen.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor iedereen die zich op hoogte begeeft en in staat dient te zijn een collega in veiligheid te brengen door middel van een evacuatiesysteem. Reddingsoperaties op hoogte zijn vaak gecompliceerd en risicovol, bijvoorbeeld vanwege slechte bereikbaarheid en een niet-meewerkend slachtoffer. Het is dus belangrijk dat er mensen aanwezig zijn die goed met de situatie kunnen omgaan.

  • Materiaalkennis
  • Voordelen en schaduwkanten van verschillende systemen
  • Inschatten van risico’s
  • Installatie en functie check
  • Evacuatie en nazorg
  • Praktijkoefeningen met verschillende soorten scenario’s

Deze opleiding duurt één dag.

Minimaal 18 jaar en in goede gezondheid, een maximaal gewicht van 136 kg en in bezit van een geldig ‘Veilig Werken Op Hoogte’-certificaat.

Met de opleiding vergaar je de juiste kennis en vaardigheden om iemand anders te redden uit een onveilige situatie tijdens het werken op hoogte. Als de deelnemer met een voldoende beoordeeld wordt, behaalt hij/zij een Verklaring van Deelname voor Redden op Hoogte. Deze is 5 jaar geldig.

Haal ervaren intern logistieke experts in huis

Deze opleiding op maat of bij jou op locatie?

Een standaard opleiding sluit niet altijd aan op de wensen en behoeften van een organisatie. Zo kunnen wij alle opleidingen binnen jouw organisatie organiseren, maar verzorgen we ook op maat gemaakte trajecten.

Met onze incompany opleidingen krijgt een groep medewerkers van een organisatie precies die kennis waar behoefte aan is. Iedereen leert hetzelfde en het effect in je organisatie is direct merkbaar.