Joey, een leerling van Praktijkcollege Tilburg, is via The Knowledge Opleidingscentrum opgeleid tot hef- en reachtruckchauffeur en werkt sinds september met veel plezier bij MOL Logistics. Dhr Harold van Oudheusden, zijn teamleider bij MOL Logistics, is positief over de kwaliteiten van Joey: “Hij pakt dingen snel op, kan op elke afdeling werken doordat hij allround opgeleid is en past goed binnen het team. Ik ben echt heel blij met hem als kracht.”

Op het Praktijkcollege worden leerlingen, zoals de naam al zegt, opgeleid voor alles in de praktijk. Alles komt aan bod op het gebied van wonen, werken, vrijetijdsbesteding en actief burgerschap. ‘Leren door doen’ staat centraal bij Praktijkcollege Tilburg. Maar niet alleen de Praktijkcollege, ook The Knowledge speelt een belangrijke rol in het proces van voorbereiding op het werkleven van de leerlingen.

Dhr. Willy Pennings, jobcoach van Praktijkcollege Tilburg, kreeg een aantal jaar geleden via een arbeidsdeskundige advies om bij The Knowledge aan te kloppen en sindsdien is er een hechte samenwerking ontstaan. Willy Pennings begeleidt veel leerlingen bij het vinden van een baan, zo heeft hij ook Joey begeleid. Wanneer een leerling van Praktijkcollege Tilburg ervoor kiest om de logistiek in te gaan, wordt er contact opgenomen met The Knowledge en dan stemmen ze samen af hoe en wanneer een leerling een logistieke opleiding kan volgen.

“The Knowledge zorgt op een persoonlijke en gestructureerde manier dat onze leerlingen van Praktijkcollege Tilburg goed opgeleid worden”.

~ Willy Pennings (jobcoach van Praktijkcollege Tilburg)

Willy Pennings vertelt: “Omdat The Knowledge kleinschalig en persoonlijk is én er rekening gehouden wordt met de verscheidenheid in kennis en kunde van cursisten, is het een toegankelijk Logistiek Opleidingscentrum voor onze leerlingen van het Praktijkcollege. Bovendien zorgt de combinatie van de  kleine groepjes van maximaal 6 personen bij cursussen én het vooropgestelde programma vanuit The Knowledge voor structuur, wat erg belangrijk is.”

Joey is na zijn logistieke opleiding bij The Knowledge door het uitzendbureau Logistique geplaatst bij het bedrijf MOL Logistics. Willy Pennings: “Als wij bij The Knowledge aangeven dat de leerlingen ook graag hulp willen bij het zoeken van een geschikte baan, dan zorgt The Knowledge dat ze bij een bedrijf voorgesteld worden.” MOL Logistics is zelfs zo tevreden over de werkzaamheden van Joey, dat ze hem een tijdelijk contract hebben aangeboden. Harold van Oudheusden: “Mijn vaste contactpersoon bij Logistique gaf al meteen aan dat Joey goed binnen ons bedrijf zou passen en dat is zeker waar. We houden hem graag nog even bij MOL Logistics.”

Wil jij graag weten welke opleidingen wij te bieden hebben bij The Knowledge Opleidingscentrum? Stuur dan een mail naar opleiden@theknowledge.nl, bel naar 013-5713822 of kijk naar ons opleidingenoverzicht.

Jochen